Avem plăcerea de a vă invita la cea de-a 29-a ediție a Festivalului Internațional "Mozart", organizat de către Societatea Română Mozart, în parteneriat cu Filarmonica de Stat "Transilvania" și Academia Națională de Muzică "Gheorghe Dima" Cluj-Napoca.

 
Programul festivalului păstrează structura cu care deja suntem familiarizați, integrând două concert simfonice, recitaluri și cursuri de măiestrie, conferința Leopold Mozart 300, precum și proiecția filmului Amadeus în regia lui Miloš Forman, însă ediția din acest an marchează câteva evenimente inedite, printre care Concursul de interpretare, cu statut internațional și dedicat în exclusivitate pianului, jurizat de personalități de marcă ale vieții muzicale din țară și din străinătate ș.a.
 
De asemenea, protagoniștii sunt formații și soliști pe care am mai avut plăcerea de a-i asculta și în edițiile anterioare, dar și care se află pentru întâia oară pe scena Festivalului Mozart. Dintre aceștia, îi amintim pe dirijorii Serghei Simakov și Elizabeth Askren, pianiștii Denis Pascal, Gottlieb Wallisch, Karola Theill, Aurelia Vișovan, clavecinista Petra Somlai, baritonul Cozmin Sime, violonistul Vlad Răceu și violoncelistul Octavian Lup, Corul și Orchestra Filarmonicii de Stat "Transilvania".
 
Mai multe detalii legate de program, invitați, organizare și parteneri regăsiți în comunicatul de presă și afișul de mai jos.
 
 
 
07 Noiembrie 2019 - 20:00