Regulament Concurs Weiss-2019

Rezultatele Concursului Weiss-2019

Formular de inscriere Concurs Weiss-2019

Desfășurare Concurs Weiss 2019.pdf

 

 Regulamentul concursului

 Fisa de inscriere

REZULTATE DUO PIANISTIC 2018

 

 

 

 • CONCURSUL DE COMPOZIȚIE LIVIU COMES ediția a X-a,

  6 martie 2018

 • Concursul Internaţional „Gheorghe Dima” ediţia XVII - Secţiunea Dirijat Coral

  11-15 iunie 2018

 •  Concursul de citire de partituri “Ferdinand Weiss” - editția a II-a

  19-20 martie 2018

 • Concursul Mozart ediţia a XXIV-a – canto

  Cluj-Napoca, 18-19 noiembrie 2017

 • Concursul de Muzică de Cameră DUO PIANISTIC, ediția a IX-a

  21 aprilie 2017

 •  Concursul Internațional de Compoziție SIGISMUND TODUȚĂ

  27 aprilie 2017 - termen de înscriere a lucrărilor

 •  Concursul de Compoziție LIVIU COMES

  2 mai 2017 - termen de înscriere a lucrărilor

 • Concursul de Interpretare Muzicală La Stravaganza

  9-15 mai 2017

 • Concursul de citire de partituri FERDINAND WEISS, ediția I

  12-15 Mai 2017

 • Concursul Internațional de Muzică GHEORGHE DIMA, ediția a XVI-a

  9-15 iulie 2017

 

 

 

Rezultate

 

Academia de Muzică „Gheorghe Dima” organizează în perioada 11-15 iunie 2018 Concursul Internaţional Gheorghe Dima ediţia XVII, secţiunea DIRIJAT CORAL.

 Detalii pe site-ul dedicat acestui Concurs : www.dimacompetition.ro

 

Concursul de citire de partituri “Ferdinand Weiss” isi propune stimularea interesului de a descoperi prin citire un repertoriu vast din creatia culta corala, camerala, simfonica si vocal simfonica.
Cea de-a doua editie va fi dedicata sectiilor Pedagogie si Compozitie-Muzicologie-Dirijat ale Academiei de Muzica”Gh. Dima” din Cluj-Napoca.

 Regulamentul concursului

Formular de inscriere

 Rezultatele Concursului

 În 2017 Societatea Română Mozart şi Academia de Muzică “Gheorghe Dima” organizează cea de a XXIV-a ediţie a Concursului Mozart. Este o ediţie dedicată repertoriului vocal, menită să promoveze tineri muzicieni – cântăreţi şi pianişti acompaniatori – care se remarcă în interpretarea muzicii lui Mozart.

 

Regulament festival

Vizitati si site-ul : www.mozart-romania.ro

Concursul “Duo Pianistic” a fost înființat sub egida AMGD - Cluj în anul 2009, din dorința pianistelor Vera Negreanu și Mihaela Gavriș de a promova repertoriul pentru douǎ piane din literatura muzicalǎ universalǎ și romaneascǎ, stimulând astfel interesul compozitorilor și interpreților pentru acest gen de exprimare artisticǎ. Potrivit specificului formației camerale, concursul este conceput în ideea unui multiplu binom: compozitor/interpret, universal/românesc, repertoriu opțional/repertoriu impus, limbaj muzical consacrat/limbaj contemporan sunt coordonatele acestei manifestǎri artistice care oferǎ studenților participanți o experiențǎ interpretativă de excepție. Un element special al concursului îl reprezintă parteneriatul cu o filarmonică de prestigiu care oferă formaţiei câştigătoare şansa de a fi inclusă în stagiunea 2017-2018 a acesteia.

Regulament  /  Fișa de înscriere

Tragerea la sorţi va avea loc: Joi 20 aprilie , ora 17, sala 59

Competiţia va avea loc: Vineri 21 - Studioul de concerte al AMGD (ora şi ordinea intrării în concurs se vor afişa după tragerea la sorţi)

Programul va cuprinde două lucrări :

- o lucrare, la alegere dintre

     Răzvan Metea – Mariage - partitură pdf

     Cristian Bence-Muk  - A few musical horror scenes - partitură pdf         

     Ionică Pop - Aventura celor 8 osutădouăzecişioptimi - partitură pdf

     Şerban Marcu - Trei piese mici în do(i) - partitură pdf

     Ciprian Pop – Cartoon Toccata - partiturǎ pdf

-  o lucrare din repertoriul universal pentru două piane (lucrări  originale pentru  două piane sau transcripţiile compozitorilor  pentru propriile lucrări). Sunt admise şi părţi de suită sau părţi de sonată.

Festivitatea de premiere va avea loc: Vineri 21 aprilie - Studioul de concerte al AMGD

Marele premiu al concursului, oferit de Filarmonica Sibiu: programarea formaţiei câştigătoare în stagiunea 2017-2018 a Filarmonicii, formatie care va interpreta o lucrare concertantă pentru două piane şi orchestră compusă de Cristian Bence-Muk.

Juriul Concursului

preşedinte - Conf. univ. Mihaela Gavriş AMGD

membri Prof. univ. Tatiana Pocinoc UAGE – Iaşi

Conf.univ. Sorin Dogariu UVT –Timişoara

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

 

Prima ediție a Concursului Internațional de Compoziție „Sigismund Toduță” (2015) a avut ca temă o lucrare pentru orgă. Pentru a II-a ediție, instrumentul special ales a fost harpa, apreciată în mod deosebit de Sigismund Toduță. În consecință, lucrarea compusă în mod special pentru acest concurs va fi un trio pentru harpă și alte două instrumente la alegere Jurizarea va fi făcută de compozitori reputați din România și străinătate, dar și de interpreți la harpă. Anunțarea premiilor va fi făcută în 16 mai, ocazie cu care publicul clujean va fi invitat la un recital cameral cu lucrări de Sigismund Toduță și alți compozitori ai Școlii Clujene. Pe lângă concursul de compoziție și recital, proiectul include și publicarea lucrărilor câștigătoare la ediția anterioară, cât și culegerea lucrărilor pentru harpă de Sigismund Toduță.

Concursul se adresează tinerilor compozitori, studenți la studii universitare de licență, masterat sau doctorat. Concursul are ca obiect lucrări instrumentale destinate muzicienilor tineri, aflați în curs de formare în cadrul ciclurilor de învățământ muzical gimnazial sau liceal. Concurenții vor adecva gradul de dificultate al lucrărilor la nivelul tehnic al elevilor din ciclurile școlare menționate, cu indicarea pe prima pagină a partiturii a ciclului căreia se adresează (gimnazial respectiv liceal). Ediția a IX-a a concursului are ca tematică percuția.

Curentul interpretãrii „informate istoric” (Historically Informed Performance Practice) se bazeazã pe studiul tratatelor și instrumentelor de epocã, pentru a recrea muzica trecutului într-o manierã cât mai apropiatã de original, de felul în care a fost ea înțeleasã atunci. Acest curent prinde tot mai mult teren, atât în Europa Occidentalã, unde a luat naștere de mai bine de cinci decenii, cât și in Europa de Est, unde rãspândirea sa þine de trecutul mai recent. Și pe celelalte continente, criteriile istorice definesc într-o mãsurã din ce în ce mai mare interpretarea muzicii vechi. În acest context, Concursul de Muzicã Barocã „La Stravaganza” pentru ansambluri camerale are menirea de a stimula tânãra generație în a-și însuși cunoștințele și aptitudinile interpretative necesare pentru abordarea repertoriului baroc în condiții de acuratețe stilisticã. Concursul se desfãșoarã în cadrul Festivalului de Muzicã Barocã „La Stravaganza”, organizat bienal la Cluj.

***

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintã în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilã de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțãrii.

Concursul de citire de partituri „Ferdinand Weiss” își propune stimularea interesului de a descoperi prin citire un repertoriu vast din creația cultă corală, camerală și simfonică. Prima ediție este dedicată secțiilor Pedagogie și Compoziție, Muzicologie și Dirijat, urmând ca în următoarele ediții să fie adăugate secțiile Pian și Orgă din cadrul Facultății de Interpretare. Obiectivul pe termen lung al proiectului îl reprezintă extinderea concursului la nivel național.

Ediția I se adresează studenților înmatriculați la studiile univeristare de licență ale Academiei de muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și este împărțită în două secțiuni:

 1. Compoziție-Muzicologie-Dirijat;
 2. Pedagogie muzicală.

Concursul se va desfășura în două etape: Prima etapă (eliminatorie) - Vineri, 12 Mai 2017, Etapa a II a – probă practică -  Luni, 15 Mai 2017

În eventualitatea dificultății departajării concurenților, etapei a II a îi va fi adăugată o probă de departajare care va consta în citirea la prima vedere a unui fragment muzical.

Regulamentul concursului și fișa de înscriere

Cu un istoric impresionant şi confirmarea adusă de ultimele ediţii, Concursul "Gheorghe Dima" continuă să reprezinte una dintre competiţiile muzicale cele mai importante din ţară. Înfiinţată în 1984 de către Academia de Muzică din Cluj-Napoca, competiţia s-a derulat timp de douăsprezece ediţii înainte de a fi reluată cu succes treisprezece ani mai târziu și organizată de Asociația Culturală ”Notes and Ties” începând cu anul 2013. Ultimele trei ediții au constituit un salt în ce priveşte amploarea competiţiei, cu participarea în juriu a unora dintre cei mai mari interpreţi ai momentului la nivel mondial şi cu o largă participare internațională. La cea de-a XV-a ediţie a concursului (2015), au participat 121 de muzicieni din întreaga lume (România, SUA, Italia, Ungaria, Germania, Elveţia, Columbia, Spania, Japonia, etc.). Pe lângă experiența competițională, concursul oferă concerte excepționale pentru publicul larg și cursuri de măiestrie și expoziții de instrumente pentru concurenți.

www.concursdima.ro

***

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.