Prima Pagina / Creaţie şi cercetare / Activităţi artistice / Duo Melos

Duo Melos

 

Titus Flueraş (vioară) şi Constantin Andrei (chitară) alcătuiesc formula camerală sub numele de Duo Melos, formaţie care s-a înfiinţat în anul 2004 la Cluj-Napoca. Profesori la Academia de Muzică “Gheorghe Dima”  în cadrul Facultăţii de Interpretare Muzicală precum şi la Facultatea de Muzică din Piatra Neamţ, cei doi membri ai formaţiei camerale, pe lângă activitatea didactică desfăşurată în cadrul claselor de vioară şi chitară sunt de asemenea şi doi importanţi interpreţi.

Titus Flueraş şi Constantin Andrei sunt solişti importanţi ai celor două instrumente recunoscuţi atât în ţară cât şi peste hotare, dovadă fiind numeroasele turnee din România şi străinătate unde evoluţia lor ca solişti a fost unanim apreciată. Au concertat în ţări ca: România, Ungaria, Austria, Italia, Spania, Belgia, Franţa, Germania, Olanda, China, SUA, Japonia etc.

Prima lor evoluţie în formula de duo vioară-chitară s-a  produs  în cadrul stagiunii Facultăţii de Muzică Piatra Neamţ în data de 18.03.2004 la Biblioteca G.T.Kirileanu, bucurându-se de un răsunător success.  De atunci sunt în permanenţă invitaţi să participle la prestigioase manifestări culturale cum ar fi: Stagiuni muzicale, Festivaluri Naţionale şi Internaţionale, Toamne Muzicale etc.

După cum aminteam mai sus, agenda lor concertistică este bogată şi variată ca şi repertoriul pe care-l abordează: Biber, Vivaldi, Händel, Giuliani, Carulli, Sor, Diabelli, Granados, Albeniz, Paganini, Margola, Nin, Di Marino, Piazzolla etc.

Mesajul artistic al formaţiei Duo Melos a fost încă de la început unul de o mare sensibilitate şi diversitate a muzicii pe care o interpretează pornind din Baroc până în contemporaneitate. Să nu uităm că formula de duo (vioară-chitară), este una specială putem spune, ea fiind destul de expusă din punct de vedere al intonaţiei, al culorilor timbrale, al dinamicii şi al sincronizării. Practic cele două instrumente sunt într-un dialog continuu, dialog care alternează între momente de solo şi de acompaniament pe care Duo Melos le realizează cu sensibilitate, maturitate şi rafinament în concertele sale.

Numeroase critici au elogiat maniera de interpretare a duo-ului, multe din lucrările care sunt prezente pe CD, DVD, sau pe YouTube, reprezintă un important reper interpretativ.

Duo Melos reprezintă astăzi una din cele mai  importante şi apreciate formaţii camerale impunându-se în arealul muzicii culte prin eleganţă, rafinament, căldură şi maturitate artistică contribuind astfel la promovarea şi susţinerea muzicii de calitate.

 

Discografie Duo Melos

Galerie Foto